Excite

Be there: de ‘grootste’ film in Pinewood Studios!

In Amerika is men hard bezig met het verbreken van wereldrecords. Aankomende zaterdag wordt er in Pinewood Studios een poging gedaan om het record van de grootste filmvertoning te breken. Hiertoe wordt Mission Impossible op een 73 meter breed scherm vertoond.

De verschillende records zijn op dit moment alleen nog maar in handen geweest van Noorwegen en Japan. In 1996 werd op een ruim 40 meter breed scherm Independence Day vertoond. In Tokyo werd eerder al Speed Racer getoond op een scherm van 37 meter breed.

Pinewood Studios pakt het met een scherm van 73 meter goed aan: als deze recordpoging slaagt, dan zullen Noorwegen en Japan er een flinke kluif aan krijgen om het record opnieuw binnen te halen.

Dit is niet de eerste keer dat Pinewood Studios flink uitpakt: eerder dit jaar werd al een bouwvergunning aangevraagd die ervoor moet zorgen dat Pinewood Studios een goede concurrent wordt voor Hollywood. Op de nieuw aan te leggen studioplaatsen zouden onder andere een Venetiaans kanaal, een Parijs plein en typische appartementen uit New York worden aangelegd. Door hier een vast decor van te maken, kunnen veel delen uit films gewoon in de studio geschoten worden, in plaats van in het buitenland.

Overigens is Pinewood Studios op dit moment al geen onbekende speler in de markt; deze studio is onder andere verantwoordelijk voor de opnames van verschillende films van James Bond en Harry Potter.

Afbeelding: Flickr account John Griffiths

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020