Excite

Bekijk Athene, boek een hotel

Dat Athene geliefd is bij toeristen merk je wel aan het grote aantal overnachtingsmogelijkheden. Er zijn ruim 350 hotels en in allerlei prijsklassen en er zijn tevens twee campings. De hotels variëren van luxe resorts tot gezellige familiehotels en kleine hostels.

Hotels in Griekenland worden aangeduid met letters. Je hebt bijvoorbeeld de L voor luxe en de A staat voor comfortabel en duur. De E staat voor eenvoudig en betaalbaar. Het is handig om deze letters te kennen, zodat je weet wat je ongeveer kunt verwachten. Bekijk wel altijd de kamer in het hotel goed, want de kans is aanwezig dat men zich niet aan beloofde afspraken houdt. Dit komt met name voor bij de goedkopere hotels.

Wil je een goedkoop hotel in Athene? De meeste goedkope hotels vind je in de omgeving van het Omonia plein. Ook rond het Nationaal Archeologisch Museum kun je enkele goedkope hotels vinden, aangezien er hier meerdere te vinden zijn. Bekende bezienswaardigheden zijn vanaf beide locaties goed te bereiken.

Reserveer een hotel altijd vooraf. De kans is in Athene namelijk erg groot dat kamers zijn volgeboekt. Op de bonnenfooi langskomen heeft doorgaans niet zo’n goede uitwerking. Een hotelovernachting vinden is dan erg lastig en vaak ook een duurder dan wanneer je vooraf een kamer reserveert. Dit kan dus enorm in de prijs schelen.

Afbeelding: Flickr account serendigity

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020