Excite

Beleef avonturen tijdens een vakantie in Afrika

Een van de meest avontuurlijke bestemmingen die je je kunt bedenken, is toch wel Afrika. Ben je nog nooit op vakantie geweest naar Afrika? Dan is het tijd om nu toch echt eens een trip te boeken. Maar bereid je wel goed voor, want alleen dan kun je er zeker van zijn dat je helemaal niets mist!

Een van de dingen die je tijdens een vakantie naar Afrika zeker moet doen, is het maken van een cruise. Zorg wel dat je boekt bij een betrouwbare organisatie, want als het gaat om veiligheid is Afrika niet altijd te vergelijken met Nederland. Ga je zelf op safari zonder begeleiding? Controleer dan voor vertrek de auto goed, zodat je zeker weet dat je op alles voorbereid bent.

Bekijk van tevoren welke gebieden je echt niet mag missen en lees ook vast welke dieren en planten en gebouwen je in Afrika tegen kunt komen. Dan herken je ze zeker en onthoud je ze – en de verhalen erachter – nog veel beter. Zorg er ook voor dat je een beetje op de hoogte bent van de gebruiken in het land, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Denk hierbij aan eten, drinken, fooien, feestdagen, kleding, enzovoorts.

Tot slot: het vergelijken van prijzen heeft absoluut zin als je gaat voor een vakantie in Afrika. De kosten voor een vliegticket liggen relatief hoog, maar omdat er grote verschillen zijn, kun je ook voordelig wel een ticket scoren. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld een cruise of andere uitstapjes.

Afbeelding: Flickr account Steve aka Crispin Swan

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020