Excite

Beleef de geschiedenis tijdens een weekendje Dublin

Dublin is een heerlijke stad om er even een weekendje lekker tussenuit te gaan. Natuurlijk ga je in deze stad naar een originele Ierse pub voor een heerlijke maaltijd met een speciaal biertje, maar de stad heeft ook talloze bezienswaardigheden om te bezoeken. Als je de geschiedenis van Dublin wilt ontdekken, dan wil je een aantal daarvan zeker niet missen.

De Bank of Ireland, het centrum van de handel in de 20e eeuw is een van de mooiste 18e eeuwse gebouwen in Dublin. Het werd gebouwd in 1729, en diende toen als onderkomen voor het Ierse Parlement. Het gebouw werd overbodig toen het Ierse en Britse parlement verenigd werden in Londen, maar nog steeds kun je er de schitterende kamers bezichtigen waar ooit de vergaderingen van de Ierse House of Lords plaatsvonden.

De Clondalkin Round Tower is het meest belangrijke restant van het eerste klooster. In de omgeving van de toren kun je de fundamenten van dit klooster nog duidelijk onderscheiden. In 832 werd het geplunderd door de Vikingen. De Clondalkin Round Tower is maar liefst 84 voet hoog, en heeft nog steeds de originele kegelvormige top.

Ervaren hoe de Ierse middenklasse vroeger leefde doe je in Number Twenty Nine, een volledig gerestaureerd middenklasse huis uit het einde van de 18e eeuw. De eigenaars van het gebouw hebben geprobeerd om Number Twenty Nine de uitstraling te geven zoals gebruikelijk was tussen 1790 en 1820. Het is behoorlijk waarheidsgetrouw, waardoor het echt lijkt alsof je terug in de tijd gaat. Heel bijzonder!

Afbeelding: Flickr, gebruiker SnapshotsofthePast.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020