Excite

Beleef de Transsiberië Expres vanuit je luie stoel!

Als er één treintocht is die bijna iedereen kent, dan is het wel de Transsiberië Expres. Dit is de langste tocht ter wereld en doorkruist niet alleen zeven tijdzones en twaalf regio’s, maar ook maar liefst 87 steden en dorpen. Vanaf vandaag hoef je echter geen 150 uur meer in de trein te zitten om die tocht mee te maken; je kunt hem namelijk ook virtueel beleven!

Met de Virtual Train van Google kun je de volledige reis van 150 uur doorbrengen in een virtuele cabine, waar je kunt luisteren naar verschillende audioboeken van grote Russische schrijvers. Als 150 uur ‘reizen’ wat teveel voor je is, dan kun je gemakkelijk doorgaan naar een bepaald punt.

Onderweg zijn allerlei multimediastops gemaakt, waardoor je ook dingen van de omgeving ziet die je normaal gesproken alleen zou zien als je écht in de trein naar het afgelegen Wladiwostok zat. Denk bijvoorbeeld aan een wandeling door Yekaterinburg, een zoektocht naar olie in Tyumen en het reciteren van mantra’s in Ulan-Ude. Ook het luisteren naar de kanonnen van Russkiy Island behoort tot de mogelijkheden.

Door middel van deze Virtual Train wil de Russische divisie van Google mensen laten zien hoe divers en fascinerend Rusland is. Daarnaast is het natuurlijk de bedoeling om mensen over te halen ook de echte trip door het land te maken. Bijna iedereen die de tocht gemaakt heeft, is er namelijk laaiend enthousiast over!

Afbeelding: Flickr account yeowatzup

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019