Excite

Beleef Frankrijk tijdens een vakantie in Normandië

Frankrijk is een groot land, maar waar je ook bent, overal kun je genieten van de Franse gezelligheid. Het ultieme Franse leven vind je echter niet overal. Daarvoor moet je naar een authentiek gebied als bijvoorbeeld Normandië. Normandië ligt in het noordwesten van Frankrijk, langs het Kanaal. De provincie is een echte historische Franse provincie, bestaande uit Haute-Normandie en Basse-Normandie.

De naam van de provincie doet terecht denken aan de Noormannen: toen Rollo, aanvoerder van deze mannen, in 911 Normandië in bruikleen kreeg van Karel de Eenvoudigen, namen ze daar de macht over. Dit heeft een enorme impact gehad op zowel de taal als cultuur; waar men eerst vooral nog Romaanstalig was, sprak men na een paar generaties alleen nog maar ‘Normandisch’. Dit gold onder meer voor Willem de Veroveraar, die in 1066 de overstap naar Engeland maakte.

Inmiddels wonen er 3,3 miljoen mensen in Normandië en zijn er een aantal grote steden gevormd, waaronder Rouen en Le Havre. Rouen is natuurlijk vooral bekend als de stad waarin Jeanne d’Arc op de brandstapel terecht kwam. Ook de Notre Dame van Rouen is beroemd; de westkant van deze kerk is verschillende keren geschilderd door legende Claude Monet.

Natuurlijk is dat maar een deel van Normandië. In deze provincie is nog veel meer te doen tijdens je vakantie. Genieten van een lekker wijntje, heerlijke kazen eten en vooral ook even de cider proberen. Dat zijn allemaal specialiteiten waarom de streek bekend staat!

Afbeelding: Flickr account babinet

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020