Excite

Beleef Stockholm als Stieg Larsson

De bekende schrijver Stieg Larsson, schrijver van de Millenium boekenreeks, zag Stockholm op bijzondere wijze. Deze hoofdstad van Zweden was voor hem een grote bron van inspiratie. De manier waarop Larsson Stockholm zag is nu ook ‘zichtbaar’ voor de liefhebber, dankzij een speciaal Millenium Weekend dat door Buro Scandinavia georganiseerd wordt.

Het buro heeft haar arrangement helemaal afgestemd op de boekenreeks, die door meer dan twintig miljoen mensen over de hele wereld gelezen is. Een groot deel van de reeks speelt zich af op het eiland Södermalm, evenals het bijzondere weekend. Hier kun je letterlijk in de voetsporen treden van de hoofdpersonen uit de boeken.

Het arrangement beslaat drie dagen en bevat onder meer een speciale Millenium Tour van anderhalf uur. Tijdens deze toer wordt de groep onder begeleiding van een Engelse gids langs de verschillende boeklocaties geleid. Daarnaast krijg je het oude, middeleeuwse stadsdeel van Stockholm te zien. Hoewel de gids van alles verteld, krijg je natuurlijk ook zelf een stadskaart met de hoogtepunten uit het verhaal en de bijbehorende locaties, zodat je na de tour alles nog eens op je gemak terug kunt zien.

Overnachten doe je in het bijzondere designhotel Birger Jarl. Hier kun je bijkomen van alles wat je gezien hebt en vast je bezigheden voor de volgende dag uitkiezen. Let goed op of je nog in aanmerking komt voor speciale kortingsacties met de Stockholm Card, die je eveneens bij je arrangement krijgt!

Afbeelding: Flickr account Olof S

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019