Excite

Bellen met mobiel mogelijk aan boord van vliegtuig

Het is vanaf heden mogelijk om aan boord van Europese vliegtuigen te bellen met de GSM. Dit kan aan boord van 27 lijndiensten. Het is ook mogelijk om te surfen aan boord. Er wordt verwacht dat dit aantal aan het einde van het jaar wordt verdubbeld.

Eurocommissaris Viviane Reding heeft dit donderdag bekend gemaakt. Ze zegt: ‘Het gebruik van telefoniediensten aan boord van vliegtuigen kan een concurrentievoordeel zijn voor Europese luchtvaartmaatschappijen op de mondiale markt voor luchtvervoer.’ Ze verwacht dat het een groot succes zal worden en mensen er graag gebruik van willen maken. Mensen kunnen dan makkelijker aangeven wanneer ze vertraging hebben. Ook kunnen zakenmensen toch gewoon hun werkzaamheden doen op hun laptop tijdens de vlucht. Voor veel mensen zal dit een groot voordeel zijn en het reizen vereenvoudigen. De vliegtuigmaatschappijen Ryanair, TAP en Bmi hebben nu samen 27 toestellen waarop het bellen en internetten mogelijk is.

De Europese commissie stelde in 2008 regels vast om veilig te bellen of internetten aan boord van een vliegtuig. Dit hebben ze gedaan zodat bedrijven weten waar ze aan toe zijn en niet een hele procedure moeten doorgaan om het bellen en internetten aan boord mogelijk te maken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020