Excite

Berlijn

Veel mensen denken dat Berlijn sinds de val van de muur niets te bieden heeft. Hier is niets van waar. Berlijn is een bruisende stad, die een hele andere sfeer uitstraalt dan steden zoals Frankfurt en Keulen.

Berlijn kent veel bijzondere plekken. De Brandenburger Tor is één van de grootste symbolen van de stad. Hier stond ooit de Muur. In dezelfde wijk kun je ook het Reichstag vinden. Dit is de plek waar het Duitse parlement beraadslaagt. Het is zeker de moeite waard hier aan te sluiten in de rij om de glazen koepel te bekijken en beklimmen. De Potsdamer Platz is een staalkaart van de moderne architectuur, met in het middelpunt het Sony Center. Vroeger liep de Muur hier dwars overheen. Niet ver van de Potsdamer Platz is een herdenkingsplaats, ter nagedachtenis aan de Holocaust. Er zijn tevens veel stadspaleizen te vinden in en rond Berlijn. Deze stadspaleizen zijn zeer de moeite waard te bekijken.

Als je meer hebt met een museum of tentoonstelling, dan kun je ook zeer goed terecht in de Duitse hoofdstad. Er zijn veel musea te vinden die de bijzondere geschiedenis van Berlijn vertellen. Je kunt ook kiezen voor een specifieker museum, dat zich richt op één thema.

Er zijn veel mogelijkheden om in Berlijn te winkelen. Er zijn winkelcentra met bijzondere, monumentale gebouwen. Je vindt er veel verschillende speciaalzaken, waar je speciale spullen en producten kunt krijgen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021