Excite

Berlijn dé stad voor Paasweekend

Veel Nederlanders vieren het Paasweekend niet thuis. Zij bezoeken met name Europese steden, zo blijkt uit het onderzoek dat door Trivago.nl werd uitgevoerd. De hotelprijsvergelijker onderzocht ook welke steden tijdens de paasdagen op de meeste aandacht konden rekenen.

Met name Berlijn blijkt erg populair. Deze stad staat op nummer één als het gaat om de leukste vakantiebestemming voor het aankomende paasweekend. Dit heeft deels te maken met het feit dat Berlijn erg dichtbij ligt, maar ook met het feit dat de hotelovernachtingen daar nog relatief goedkoop zijn. In de paasperiode betaal je voor een tweepersoonskamer net wat meer dan 90 euro per nacht.

Als je daar tegenover een overnachting in eigen land zet, dan steekt dat schril af: voor een tweepersoonskamer in Amsterdam betaal je gemiddeld zo’n 165 europer nacht. Dit zorgt ervoor dat Amsterdam op de derde plaats van favoriete bestemmingen staat, nog na Playa del Inglés op het warme Gran Canaria. Overigens scoort Amsterdam alleen onder Nederlanders nog relatief hoog. In andere landen komt de stad wel in de lijst voor, maar in de meeste gevallen is dat pas na de tiende plek.

Nederlanders boeken daarnaast nog graag een weekendje naar Boedapest, Riga, Belek, Istanbul, Lissabon, Brussel of Milaan. Duitsers houden het het liefst bij hun eigen steden en hebben Berlijn ook als onbetwiste nummer één. Veel Europeanen hebben daarnaast een tripje naar Rome nog hoog op hun lijstje staan.

Afbeelding: Flickr account wit

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020