Excite

Berlijn: een echte wereldstad

In geen enkele andere wereldstad is het verschil tussen heden en verleden zo groot als in Berlijn. En dat maakt de stad misschien ook wel zo mooi.

Wie Berlijn bezoekt ontkomt er niet aan niet geconfronteerd te worden tussen het Oosten en Westen. Je kunt zelfs nog een bezoek brengen aan controlepost Checkpoint Charlie.

Natuurlijk kun je ook genoeg andere dingen bekijken die niets meer met de scheiding tussen oost en west te maken hebben. Je kunt een bezoek brengen aan de dierentuin, een botanische tuine of het enorme Tiergarten Park. Hier kun je overigens prima een kleedje uitslaan voor een lekkere picknick.

Wie Berlijn vanuit de lucht wil zien kan dat op verschillende manieren doen. Je kunt met een helikopter een rondvlucht maken, maar een stuk goedkoper is de Berlin High Flyer. Hiermee ga je met een luchtballon die aan de grond is bevestigd 150 meter de lucht in!

Wie zich tegoed wil doen aan winkels is in Berlijn aan het goede adres. Zo is het er grootste warenhuis van europa, het KaDeWe. Hier kun je alles vinden, van eten tot kleding en sieraden. Maar ook een wandeling langs de winkels op de Kurfurstendam is een belevenis op zich. Van extreem duur en luxe tot betaalbaar, het is er allemaal te vinden. En tweemaal per jaar kun je ook midden in de nacht winkelen in Berlijn. Als de zomer en de wintertijd ingaan, openen de winkels hun deuren!

Berlijn kent een uitstekend netwerk van Bussen, treinen en metro’s. Op de stations zelf wordt de wachttijd tot de volgende arriverende metro aangegeven. Een prima en duidelijk systeem. Let er wel op dat je vaak een dagkaart kunt kopen waarmee je vrij kunt reizen. Vaak een stuk goedkoper dan afzonderlijke kaartjes!

Afbeelding: Flickr account 96dpi's

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020