Excite

Berlijn herdenkt val muur met spectaculaire 'Lichtgrenze'

  • © Getty Images
Dit weekend wordt in Berlijn de val van de muur herdacht met een spectaculaire 'Lichtgrenze', duizenden met helium gevulde lichtgevende ballonnen op de plek waar vroeger de Berlijnse muur stond. De 8000 ballonnen zijn van vrijdag tot en met zondag te vinden langs de exacte route van de muur. Het project draait om de herdenking van de val van de muur, inmiddels 25 jaar geleden.

De muur met ballonnen is in totaal 15 kilometer lang. Het is niet de enige speciale activiteit die dit weekend georganiseerd wordt. Ook zijn op verschillende plekken in de stad televisieschermen geplaatst met daarop historisch beeldmateriaal van de val van de muur, die in 1989 plaatsvond. Daarnaast kun je deelnemen aan rondleidingen, zijn er kunstexposities te bezichtigen en worden diverse optredens gehouden om de hereniging van Duitsland te vieren. Eén van die optredens wordt verzorgd door de Britse zanger Peter Gabriel.

Zondagavond wordt naast de ballonnenketting ook nog een mensenketting gevormd, eveneens langs de lichtgrens. Vervolgens worden de ballonnen, als afsluiting van het weekend, los gelaten.

Wie dit weekend naar Berlijn wil, doet er goed aan om niet blindelings te vertrouwen op de treinen; de Duitse machinistenvakbond GDL heeft namelijk een vierdaagse spoorstaking aangekondigd. De burgemeester heeft de bond inmiddels opgeroepen om niet te staken tijdens dit weekend, maar het is nog niet zeker of aan die oproep ook gehoor zal worden gegeven.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019