Excite

Een weekendje naar Berlijn? De beste hostels vind je hier

Duitsland klinkt de meesten van ons doorgaans niet als vakantieland in de oren, maar een weekendje weg is het land zeker een aanrader. En ben je nog niet in Berlijn geweest? Dan is het nu zeker tijd om eens te gaan. Uiteraard moet je ook ergens overnachten in Berlijn. De beste hostels in Berlijn hebben we dan ook voor je op een rijtje gezet.

A&O Hostels

A&O hostels is een hostelketen met vier vestigingen in Berlijn.

A&O West-Berlijn: Am Zoo en Hauptbahnhof

De eerste twee locaties vind je in West-Berlijn. Het ene hostel vind je op Zoo, direct naast de S- en U-bahn gelegen, het andere naast het centraal station (Hauptbahnhof). Het zijn grote hostels, dus zijn bij uitstek geschikt voor grote groepen. Maar ook voor kleinere groepjes en gezinnen voorzien de hostels in alle gemakken. De kamers zijn simpel, maar brandschoon en het ontbijt moet je zeker niet overslaan, want het is geweldig. Gezien de ligging kom je ook heel gemakkelijk in alle delen van de stad. Ofwel door te lopen, ofwel door de S- of U-bahn te pakken.

A&O Oost-Berlijn: Mitte en Friedrichshain

In Oost-Berlijn vind je ook twee vestigingen: een in Mitte en een in Friedrichshain. De laatste is gevestigd in een oud fabrieksgebouw en is een plaatje om te zien. Naast een goede, Duitse degelijkheid slaapplaats, biedt het hostel een aantal extra's zoals gratis wireless internet en een tuin met sportgelegenheden. Het Berlin Mitte hostel van A&O ligt pal in het centrum op loopafstand van alle bezienswaardigheden. Ook dit hostel is geschikt voor grote groepen en gezinnen alsmede individuele reizigers.

Eastener Hostel

Verblijf je liever in een particulier en kleiner hostel? Dan is het Eastener Hostel wellicht meer iets voor je. Het hostel is gelegen in een van de kleinere straatjes van het oude deel van Berlijn, dichtbij het museumdistrict. Het Eastener hostel biedt je een kamer in een persoonlijke atmosfeer en in de prijs van je kamer is gratis koffie, thee en internet inbegrepen. Je hebt al een slaapplek voor 12 euro, zodat je meer geld overhoudt voor je weekend in Berlijn.

Dus waar wacht je nog op? Pak die trein of dat vliegtuig naar Berlijn, want aan hostels geen gebrek!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021