Excite

Bescherm je caravan met een caravanverzekering

Op vakantie of kan er veel gebeuren met je caravan. Natuurlijk ga je daar niet vanuit als je lekker van je welverdiende vakantie wilt genieten, maar wanneer er toch iets gebeurt, helpt je caravanverzekering je. Zo kan de verzekering bijvoorbeeld zorgen voor een vervangende caravan. Onderweg valt de caravan onder de verzekering van de auto, maar een aanvullende caravanverzekering zorgt voor bijvoorbeeld de inventaris.

Je kunt je caravanverzekering afsluiten bij dezelfde verzekeraar als waar je je autoverzekering hebt. Vaak krijg je dan korting. Je moet er wel rekening mee houden wat voor caravanverzekering je afsluit. In sommige gevallen is alleen de caravan gedekt en niet de voortent of luifel. Die zou je dan extra mee moeten verzekeren. Ook kun je bij sommige verzekeraars er voor kiezen om met een extra dekking de caravan tot het tiende jaar tegen nieuwwaarde te verzekeren. Je krijgt dan altijd de nieuwwaarde en niet de dagwaarde van de caravan vergoed.

Om zeker te weten dat je niet teveel betaalt voor je caravanverzekering, kun je op internet de verschillende caravanverzekeringen vergelijken. Let bij het vergelijken op welke dingen wel gedekt worden door de verzekering. Als je geen voortent of luifel gebruikt, hoef je dat ook niet mee te verzekeren. Ook is het handig om te bekijken hoe de service van de verzekeraar is in het buitenland, zodat je zeker weet dat je bij problemen snel een vervangende caravan krijgt.

Afbeelding: Flickr, Ifor Griffiths

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020