Excite

Besparing volgens personeel Ryanair: dump de baas!

Ryanair houdt niet van fratsen: baas Michael O’Leary staat er om bekend regelmatig controversiële ideeën te spuien om kosten te besparen, zodat het vliegen met Ryanair nog voordeliger wordt, zelfs tot ongenoegen van de eigen klanten. Het laatste idee – het vervangen van de co-piloot door cabinepersoneel – heeft het personeel inspiratie gegeven voor een andere belangrijke kostenbesparing: de baas dumpen.

Morgan Fischer, onder meer verantwoordelijk voor het trainen van piloten voor Ryanair, begrijpt dat het bedrijf er alles aan doet om de kosten zo laag mogelijk te houden en stelt daarom voor om O’Leary te vervangen door een junior lid van het cabinepersoneel. Aangezien die ongeveer €13.200 per jaar verdient, is de kans op aanzienlijke besparingen groot: die kan zelfs in de miljoenen lopen.

Het is de eerste keer dat het personeel openlijk de strijd met het management aangaat en er wordt binnen de organisatie goed op gereageerd. Volgens een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij zal er serieus gekeken worden naar de mogelijkheden. O’Leary zou zelf hebben gezegd dat cabinepersoneel inderdaad wat interessanter kon zijn dan hij, hoewel hij direct ook toegaf dat die lat natuurlijk niet erg hoog lag.

Of de co-piloot ook daadwerkelijk afgeschaft zal worden bij Ryanair, valt te bezien. Inmiddels is er heel veel weerstand ontstaan tegen het idee en over het algemeen kan toch wel gezegd worden dat een vliegtuig veiliger is als er ook een co-piloot aan boord is.

Afbeelding: Flickr account nafra cendrers

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021