Excite

Beste Torens van 2010

Tegenwoordig heb je bijna overal een verkiezing voor. Dat er ook een verkiezing is voor de beste toren van de wereld, mag dan ook zeker niet als een verrassing komen. Dit jaar heeft Broadcasting Place één van de torens die zich beste toren van de wereld mag worden. Een hele prestatie voor een studentencomplex in Leeds.

Broadcasting Place heeft 23 verdiepingen en werd gebouwd voor de Leeds Metropolian University. Het gebouw is in november geopend en heeft al een aantal prijzen gewonnen, waaronder de ‘award for excellence’ van de Royal Institute of British Architects. Een hele eer, want die krijg je niet zomaar. Zij noemden het gebouw een icoon.

Op verschillende continenten werd een winnaar gekozen. In Amerika ging de prijs naar de toren van de Bank of Amerika. Die heeft 55 verdiepingen en werd in mei 2010 volledig afgerond. In Azië en Australië won het Pinnacle gebouw in Singapore. Dit gebouw heeft 51 verdiepingen en herbergt maar liefst 1848 woningen, met alle bijbehorende faciliteiten.

Tot slot mag natuurlijk een toren uit Dubai niet ontbreken: Burj Khalifa, volledig afgerond in januari 2010 en met 828 meter hoog en 163 verdiepingen het hoogste gebouw ter wereld. Hiervoor zijn de meest nieuwe technologieën gebruikt, zodat stevigheid gegarandeerd kon worden. Dankzij de vorm is er maximaal gebruik gemaakt van de ruimte, zodat er ook in de verschillende appartementen lekker veel leefruimte is.

Afbeelding: Flickr account pixthree

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020