Excite

Bestemming voor een stedentrip: Tallinn

Heb je het gevoel heel Europa al gezien te hebben? Ga dan op stedentrip naar Tallinn. De hoofdstad van Estland was niet voor niets Europa’s culturele hoofdstad van 2011. Door de verschillende invloeden door de jaren heen - Duitsers, Denen, Zweden, Russen en Scandinaviërs - heeft de binnenstad van Tallinn zich ontwikkeld tot een unieke mix van stijlen en culturen.

Bruisend hart Tallinn

De rijke historie in de stad van Tallinn is een lust voor het oog. Het bruisende hart van Tallinn ligt rond de Raekoja Plats. In de omringende smalle straatjes zijn kleine winkeltjes met allerlei specialiteiten uit Estland. Marsepein, handwerk en gebreide slofjes in allerlei Scandinavische prints zijn maar enkele voorbeelden. Vergeet ook niet de St. Katharinapassage met traditionele winkels met houtsnijwerk. Het hele pittoreske centrum staat met recht de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Toompea monumenten

Het laag gelegen sfeervolle centrum is vanouds de plaats waar het gewone volk woonde. De adel zocht het liever in de hoger gelegen wijk Toompea. Liefhebbers van monumenten en andere mooie gebouwen kunnen hun hart ophalen aan historische pracht en praal in de mooie straten van deze van oorsprong chique wijk. Bezoek hier ook de indrukwekkende Alexander Nevski-kathedraal.

Bezienswaardigheden Tallinn

In het oude centrum van Tallinn kun je heerlijk rondstruinen. Op elke straathoek is wel weer een prachtige verrassing. Bezoek de toeristische attractie Olde Hanse, waar personeel in klederdracht je van kruiken kaneelbier voorziet. Vanaf de Sint-Olafkerk kun je genieten van een prachtig uitzicht over de Finse Golf. Op het centrale plein kun je ook een uitzichttoren beklimmen. Tallinn biedt voor kunstliefhebbers het KUMU; het grootste kunstmuseum van de drie Baltische staten. Spookverhalen over Tallinn doe je op bij Patarei. In deze in ongebruik geraakte gevangenis voor onder meer politieke gevangenen is nu een historisch museum gevestigd.

Modern Tallinn

Ga je liever voor de moderne Scandinavische schwung van Tallinn? Huur dan eens een fiets en ontdek de stad buiten de oude stadsmuren. Het Estonian Design Museum is dan absoluut een bezoek waard. Als je nog puf hebt fiets je naar Balti Jaama turg; een markt met aanbod van etenswaren tot fietsonderdelen. Dat het land met de euro betaalt maakt rondstruinen op de markt nog leuker.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021