Excite

Bezienswaardigheden in Tanzania

Tanzania is een onafhankelijk land in Oost-Afrika, grenzend aan Congo-Kinshasa, Rwanda, Burundi, Oeganda, Kenia, Mozambique, Malawi en Zambia. Tegenwoordig is Dodoma de officiële hoofdstad van Tanzania, maar in de voormalige hoofdstad Dar es Salaam vind je nog veel regeringsgebouwen en ambassades. Andere belangrijke steden in het land zijn Arusha, Mwanza, Tabora en Zanzibar.

Als je van plan bent om een reis door Tanzania te maken, is het verstandig om vooraf te bepalen welke bezienswaardigheden je beslist wilt zien: het land heeft namelijk nog al wat toeristische troeven in handen.

Heel bekend is de Kilimanjaro. Deze berg is met een hoogte van 5895 meter de hoogste berg van Afrika, en kan beklommen worden, als je maar een beetje geoefende en gezonde wandelaar bent. Je kunt uit verschillende routes kiezen, en als je wilt kunt je zelf je bagage laten dragen. Een kok maakt onderweg het eten klaar. Lopen moet je natuurlijk wél zelf doen!

Een andere belangrijke trekpleister is het wildreservaat de Serengeti, wat ‘eindeloze vlaktes’ betekent. De Serengeti is een streek van savannes en boslandschappen verdeeld over Tanzania en Kenia. Er leven ruim anderhalf miljoen planteneters en duizenden roofdieren in het reservaat. Rond oktober vindt hier de zogenaamde migratie plaats, waarbij de planteneters zich vanwege de droogte verplaatsen van het noorden naar het zuiden.

Tijdens je reis door Tanzania kun je ook nog de Ngorongoro bezoeken, een krater met een unieke wildpopulatie, of Lake Manyara, waar je oog in oog komt de staan met talloze flamingo’s. Wat je ook kiest: het wordt een reis om nooit te vergeten.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Abeeeer

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020