Excite

Mooie bezienswaardigheden in Kroatië

Als je met vakantie gaat naar Kroatië, dan wil je natuurlijk veel verschillende dingen bekijken. Wat zijn de bezienswaardigheden in Kroatië die je niet mag missen?

Zagreb

Zagreb is de hoofdstad van Kroatië. Hier vind je ontzettend veel cultuur en historie. Ook kun je er veel overblijfselen vinden van de oorlog. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij indrukwekkend mooie gebouwen als de gotische Sint-Marcuskerk. Tot slot zijn er veel parken en kun je elf verschillende musea bezoeken.

Nationaal park Krka

Nationaal park Krka is een waterrijk gebied. De rivier de Krka mondt hier uit. In nationaal park Krka heb je prachtige watervallen, met als hoogtepunt de prachtige Skradinski Buk. Het water valt hier in 17 fases 45 meter omlaag.

Plitvice-meren

De Plitvice-meren zijn 16 meren met een groenblauwe kleur. Alle meren zijn aan elkaar verbonden en er zijn talloze watervallen te bewonderen. Hiermee zijn de Plitvice-meren een echte must om te zien als je met vakantie gaat in Kroatië.

Dubrovnik

Dubrovnik is een populaire vakantiebestemming. Dit komt onder meer doordat de stad is gelegen aan de zee. Ook vind je er veel bijzondere gebouwen en bezienswaardigheden. Zo vind je in Dubrovnik het Dominicaner klooster en het Rectorspaleis. Ook de oude stadsmuren moeten ook zeker eens gezien worden tijdens een bezoekje aan deze stad.

Nationaal park Kornati

Nationaal park Kornati bestaat uit 147 kleine eilanden. Het water bij de eilanden is kristalhelder en de eilanden zelf zijn geschikt voor wandeltochten. Let op: niet alle eilanden mogen worden bezocht. Duikers en snorkelaars zullen hier in elk geval de tijd van hun leven hebben, omdat de onderwaterwereld hier echt schitterend is.

 

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021