Excite

Bezoek Berlijn!

Berlijn trekt elk jaar meer bezoekers, met name jongeren. Dat is niet zo gek, want het is een ideale stad voor een stedentrip. Meer en meer mensen ontdekken hier het bruisende uitgaansleven, met clubs, bars en cafés door de hele stad verspreid. Overdag rust je lekker uit op één van de vele terrasjes aan de Spree, zodat je ’s avonds los kunt gaan in je club naar keuze.

Winkelen kun je in Berlijn ook uitgebreid. Zo heeft Berlijn het op één na grootste warenhuis van Europa, de KadeWe (Kaufhaus des Westerns), en zijn er talloze winkels te vinden aan de welbekende winkelstraat Kurfürstendamm, in het voormalige West-Berlijn. Rond de Tauentziensstrasse vind je ook nog enkele winkelstraten, zoals de Ranke en de Marburger. Souvenirs haal je in een klein warenhuis met de toepasselijke naam Aus Berlin.

Wil je toch nog wat cultuur opsnuiven, dan is dat geen probleem. Zo kun je overblijfselen van de Berlijnse muur bewonderen, waarbij het aan te raden is om eens bij de East Side Gallery te komen kijken. Dit deel van de muur is versierd door bekende kunstenaars. Andere bezienswaardigheden zijn de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie en de Berliner Dom.

Voor natuur zit je in Berlijn ook goed. Zo is er het Grunewald, een stadsbos in het zuidwestelijke deel van Berlijn. Ook is Berlijn de trotse eigenaar van een 42 hectare grote botanische tuin, die hiermee gelijk de grootste botanische tuin van Europa is.

Berlijn heeft dus voor ieder wat wils en is een topstad om lekker tot rust te komen en helemaal uit je dak te gaan. Wanneer bezoek jij Berlijn?

Afbeelding: Flickr, Ole Begemann

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020