Excite

Bezoek de filmlocaties van de films die de Oscars 2010 domineerden

Op het bioscoopscherm krijgen we de prachtigste locaties voorgeschoteld. Wie zou er niet naar Pandora willen, na het zien van Avatar? Meer dan genoeg mensen. Om dat mogelijk te maken, moet je weten waar de opnames van de film zijn gemaakt. Nu komt veel van Avatar uit de grote trukendoos van de computers van de filmstudio, maar sommige locaties zijn heel erg echt. Om eens letterlijk een kijkje te nemen achter de schermen, is het een aanrader om filmlocaties te bezoeken. Daarom hebben we de filmlocaties van de films die domineerden tijdens de Oscar-uitreikingen van 2010 op een rijtje gezet. Het Britse Telegraph heeft zelfs een prachtige gallery (doorklikken doe je rechtsboven).

Veel van de opnames voor Avatar zijn gemaakt in Hawaii, maar ook China had een prachtige filmlocaties. Herinner je de Hallelujah Mountains van Pandora? Die zijn geïnspireerd door prachtige rotsformaties in de Anhui provincie in het oosten van China. Vanaf Shanghai zijn deze rotsformaties te bereiken met trein of vliegtuig. Met name Mount Huang, die ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is een aanrader. Dan waan je je toch even op Pandora.

Wie de sloppenwijken van District 9 wil bezoeken, moet naar Johannesburg afreizen. Er zijn genoeg tour operators die excursies door de sloppenwijken aanbieden. Hetzelfde geldt voor het Harlem van de film Precious. Ook daar zijn prima tours te vinden. De opnames voor de film Crazy Heart, waarvan acteur Jeff Bridges een Oscar won, vonden vooral plaats in Albuquerque en El Paso in New Mexico, USA. Een feest van herkenning voor wie daar rondloopt en de film gezien heeft. Liever iets dichter bij huis? Bezoek dan de Duitse plaats Bad Schandau. Daar heeft Tarantino veel opnames gemaakt voor zijn film Inglourious Basterds.

Bekijk de gallery van Telegraph voor nog meer Oscar inspiratie!

Afbeelding: Wikipedia.org

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020