Excite

Bezoek de Game of Thrones locaties

Ben jij helemaal weg van de successerie Game of Thrones? Veel scenes zijn opgenomen op een prima reisafstand van Nederland. Wij zetten er in dit artikel een aantal op een rij, zodat jij net als de Lanisters, de Starks en Daenerys Targaryen door de prachtige landschappen van de Game of Thrones locaties kunt dwalen.

Noord-Ierland

In seizoen twee is een van de meest gebruikte Game of Thrones locaties Noord-Ierland. Verschillende plekken in het land zijn gebruikt om scenes op te nemen. Zo vind je de King’s Road in The Dark Hedges in County Antrim. In County Londonderry is de scene opgenomen waar zeven oude goden worden verbrand in seizoen twee. Het strand Downhill Beach bij Coleraine. De Mourne Mountains in County Down zijn verschillende keren gebruikt voor Game of Thrones locaties, zoals het nabijgelegen Tollymore Forrest.

Malta

Fan van de jonge koningin Daenarys Targaryen? Dan kun je haar trouwlocatie bezoeken in Gozo, Malta. In de oude hoofdstad van Malta, Mdina, kun je de stadspoorten bezoeken van King’s Landing in seizoen één. In Mdina kun je ook een rondleiding doen om verschillende Game of Thrones locaties te bezoeken.

Kroatië

Na seizoen één verplaatsten de opnames van King’s Landing naar Kroatië, eveneens op een paar uur vliegen van Nederland. De stad Dubrovnik is vanaf seizoen twee het decor van de bestuurshoofdstad van de ‘Seven Kingdoms’. Verschillende kastelen in de buurt van Dubrovnik zijn ook gefilmd als landschappen, in Minceta, Bokar en Lovrijenac.

Marokko

Marokko is het Essos van Danaerys. De verschillende steden die de koningin met haar draken veroverd liggen in Marokko, ver van de andere Game of Thrones locaties. Essaouira, de studio’s van Quarzazate en een klein dorpje Aït Benhaddou vormen de plaats waar Danaerys haar leger van slaven verzameld.

IJsland

Ben je net zo avontuurlijk ingesteld als de Knight’s Watch en Brandon Stark? Dan moet je naar IJsland. De dramatische landschappen van het Scandinavische eiland zijn het decor voor verschillende scenes “behind the wall”. Bijvoorbeeld de Grjotagja lavagrot, waar Jon Snow en Ygritte’s romance begon. Of de Svínafellsjökull gletsjer, die de winterse omgeving van de Wildlings voorstelt. Met de organisatie Iceand Travel kun je een speciale tour doen, die je langs alle Game of Thrones locaties van het land brengt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021