Excite

Bezoek Marokko en de koningssteden

Marokko ligt in het noorden van Afrika. In het Afrikaans wordt Marokko ook wel Maghreb genoemd en dit betekent ‘land van de ondergaande zon’. Dit klinkt sprookjesachtig en dat is geheel terecht. Marokko spreekt echt tot de verbeelding en is een prachtig land om eens te bezoeken tijdens een vakantie.

Marokko staat bekend om de prachtige koningssteden, de schitterende natuur en de grote paleizen, tempels en moskeeën. Er zijn in Marokko in totaal vier koningssteden en deze hebben een belangrijk historisch verleden. Eén van de koningssteden is Rabat, de hoofdstad van Marokko. Hier kun je goed ervaren hoe Marokkanen leven. Slenter door de verschillende straten en sta verbaasd om de pracht van de stad. Er zijn tevens veel kruidenzaakjes. Ook zijn er veel goud- en zilverzaken.

In Marokko ligt ook een gedeelte van de Sahara woestijn. Maak er eens een kamelentocht en ontdek dat een woestijn echt niet alleen maar uit eindeloos veel zand bestaat. Er zijn veel excursiemogelijkheden in de Sahara woestijn. Een professionele gids zal je rondleiden en laten zien wat er allemaal mogelijk is en vertelt over de dingen die je onderweg ziet.

Even helemaal tot rust komen? Er zijn veel stranden in Marokko, aangezien het aan de Atlantische oceaan grenst. Er zijn dan ook interessante badplaatsen waar je echt helemaal tot rust kunt komen.

Afbeelding: Flickr account javelina

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020