Excite

Bezoek The Hobbit-locaties in Nieuw-Zeeland

Het had niet veel gescheeld of The Hobbit was niet opgenomen in Nieuw-Zeeland. Gelukkig voor liefhebbers van adembenemende natuur is de Lord of the Rings-reeks toch vervolgd in het prachtige land. Nieuw-Zeeland biedt het perfecte decor voor het fictieve Midden-Aarde dat bestaat uit bergen, bossen, vulkanen, rivieren en boerenland. Met een bezoek aan Nieuw-Zeeland waan je jezelf onderdeel van één van de mooiste filmsets uit de geschiedenis.

Lord of the Rings tour

In Nieuw-Zeeland kun je verschillende Lord of the Rings tours doen. Zo kun je ervoor kiezen om zelf een auto te huren en een tocht te rijden. Daarnaast zijn er ook verschillende georganiseerde (bus)reizen die langs de bekendste locaties in de film komen. Hou er rekening mee dat de films zowel op het noordelijke eiland als op het zuidelijke eiland zijn opgenomen. Sommige locaties liggen erg ver uit elkaar.

Trektocht Mount Doom

Wil je één specifieke Lord of the Rings of The Hobbit locatie nader onderzoeken? Ook dat is mogelijk. Zo kun je een trektocht maken door het gebied rondom Mount Doom, dat in het echt bekend staat als de Taupo regio. Het is mogelijk om dezelfde tocht als Frodo en Sam af te leggen over de bekende berg. Het is een uitdagende tocht van zo’n acht uur door vulkanisch gebied.

Hobbiton

Een andere niet te missen locatie is natuurlijk Hobbiton: de thuisbasis van de Hobbits. De locatie van Hobbiton is op het platteland in de omgeving van Matamata op het Noordereiland. De groene heuvels in het nabijgelegen gebied Waikato vormen het decor van The Shire in de film The Hobbit. Het nagebouwde dorpje Hobbiton is open voor publiek. Er worden rondleidingen gegeven en je kunt zelfs een kopje koffie drinken in een echt Hobbitcafé.

The Hobbit filmlocaties

In dit filmpje kun je vast zien op welke locaties The Hobbit is gefilmd. Zo weet je precies wat je kunt verwachten van het fantastische landschap van Nieuw-Zeeland.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020