Excite

Bijna miljoen Nederlanders op wintersport

  • © Getty Images
Economische crisis of niet, dit jaar gaan bijna een miljoen Nederlanders lekker op wintersport. Volgens de ANWB ligt het totale aantal op ongeveer 930.000 mensen. Dit is berekend naar aanleiding van de resultaten van het ContinuVakantieOnderzoek (CVO) van NBTC-NIPO Research. Vorig jaar lag het aantal wintersportgangers op ongeveer hetzelfde niveau.

De ANWB verwacht dat er mogelijk nog meer mensen besluiten op wintersport te gaan als de weersomstandigheden in populaire skigebieden goed zijn. Daarvoor wordt met name gekeken naar het Sauerland en de Harz in Duitsland. Oostenrijk blijft echter het meest geliefde wintersportland. Daar gaat bijna de helft van de wintersportende Nederlanders naar toe.

Andere populaire landen zijn Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Italië en Tsjechië. Het grootste deel van de Nederlanders bindt de ski's onder: dit is zo'n 77 procent. Ongeveer 10 procent gaat snowboarden en de rest kiest voor langlaufen of wandelen.

De meeste wintersporters reizen met de auto af naar hun wintersportgebied. Dit geldt voor zo'n 80 procent. De rest gaat met de bus, het vliegtuig of de trein. 21% van de reizigers gaat rond de kerstvakantie en jaarwisseling op wintersport, de rest vertrekt pas in februari.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021