Excite

Bijzonder hotel in oude steengroeve

  • Atkins

We houden wel van bijzondere overnachtingsplekken en dit hotel in China is er daar één van. Het Songjihang Hotel wordt gebouwd in een oude steengroeve net buiten Shanghai. Alle kamers hebben een fenomenaal uitzicht over het water en er zijn mogelijkheden tot allerlei vermaak. Nog wel even wachten; het hotel is pas op zijn vroegst in 2015 open.

Songjihang Hotel

Het Songjihang Hotel wordt tegen de wand van een honderd meter hoge steengroeve gebouwd. In totaal worden er 19 verdiepingen tegen de rotswand geplaatst, met 400 hotelkamers, een conferentieruimte voor 1000 mensen, een bankethal en verschillende restaurants. Van de bovenste verdieping komt een waterval naar beneden. De achterkant van het hotel wordt uitgehakt in de stenen muur van de groeve. De twee onderste verdiepingen zullen onder water liggen. Een groot onderwaterrestaurant met een aquarium van tien meter diep is onderdeel van het megahotel.

Extreme sports

De spectaculaire locatie van het hotel nodigt natuurlijk uit tot spectaculaire bezigheden. Echte avonturiers zullen zich hier dan ook echt thuisvoelen. Zo spelen extreme sports een speciale rol in de ontwikkeling van het hotel. Bungeejumping en rotsklimmen zijn slechts twee manieren waarop bezoekers zich kunnen vermaken. In het hotel zullen verder een zwembad en een watersportcentrum een plek krijgen.

Energievoorziening

Om te voldoen aan de laatste technologie op gebied van energievoorziening, gebruikt het hotel aardwarmte om zelf elektriciteit op te wekken. Bovenop het hotel komt een enorme serre vol met planten. Het ontwerp van dit spectaculaire hotel komt van het Britse architectenbureau Atkins. Zij wonnen in 2006 een wedstrijd voor een bestemming voor de steengroeve.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021