Excite

Bijzonder: stedentrip naar Kiev

Kiev is bij velen bekend als één van de speelsteden van het EK voetbal in 2012. Toen hebben we al even kunnen zien hoe mooi de Oekraïense hoofdstad eigenlijk is. Hoewel Kiev nog geen populaire bestemming is voor een stedentrip, betekent het niet dat Kiev niet de moeite waard is. Integendeel zelfs!

Historisch erfgoed

Kiev is waarschijnlijk in de vroege middeleeuwen ontstaan op een handelsroute tussen Scandinavië en Constantinopel. Kiev is daarmee één van de oudste steden van Europa. De stad heeft daarom vandaag de dag nog veel historisch erfgoed, zoals vele kerken en kloosters die rond de rivier de Dnjepr zijn gebouwd.

Modernisering Kiev

Ook de recente geschiedenis van Kiev heeft zijn sporen nagelaten in de stad. Ruim 70 jaar communistische overheersing en de daaropvolgende snelle modernisering heeft een enorme hoeveelheid aan kunst- en cultuurschatten achtergelaten. Veel schrijvers en artiesten prijzen de stad om de prachtige architectuur en de levendige culturele sector van theater, opera en ballet.

Time lapse Kiev

Ben jij ook geïnteresseerd in de rijke historie van Kiev? Liefhebbers van de stad maakten een prachtige time lapse van Kiev, waarin de volle glorie van Kiev mooi in beeld is gebracht. Bekijk de video hier.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020