Excite

Bijzonder: stedentrip naar Shanghai

Grootste stad van China

Heb je zin om een nieuwe stad te ontdekken en wil je iets bijzonders? Maak dan een stedentrip naar Shanghai. Shanghai is de grootste stad van China. De stad maakt, net als veel andere plekken in China op dit moment een sterke economische groei door. Daarom is een stedentrip naar Shanghai zeker voor liefhebbers metropolen een waar speelparadijs.

Toeristische attracties in Shanghai

Er zijn verschillende toeristische attracties in Shanghai die het bezoeken waard zijn. Het bekendst is de Oriental Pearl TV Tower die op alle stadgezichten te zien is. De toren is al erg fotogeniek vanaf de grond, maar met een supersnelle lift kun je naar de top van de toren om Shanghai van boven te bekijken. In de toren zitten verschillende winkels, restaurants, een museum en andere bezienswaardigheden. Wil je nog hoger de lucht in? Bezoek dan het World Financial Centre, naast de Oriental Pearl TV Tower. Met 492 meter was het World Financial Centre bij opening in 2008 het hoogste gebouw van China.

Bezienswaardigheden in Shanghai

Blijf je liever wat dichter bij de grond? Dan kun je verschillende bezienswaardigheden in Shanghai bezoeken. Denk aan de klassieke Chinese tuin Yuyuan Garden die al stamt uit 1577 of de oude stad Zhuijajiao die bekend staat om zijn waterwegen met prachtige bruggen. Nog meer historie is te vinden in de oude stad van Qibao, waar water eveneens een belangrijke rol speelt. Wil je je hart ophalen aan het leven van moderne rijke Chinezen? Ga dat naar China’s beroemdste winkelstraat Nanjing Road voor moderne pracht en praal.

Video Shanghai

Bekijk hier alvast een prachtige video over Shanghai.

Visum Shanghai

Om een stedentrip naar Shanghai nog makkelijker te maken, gelden sinds 1 januari 2013 andere regels voor een visum voor Shanghai. Voor inwoners van 45 landen, waaronder Nederland en België, is het mogelijk om 72 uur in Shanghai te verblijven zonder visum. Perfect voor een vlug bezoek tijdens een lange transfer in de stad. Lees voorafgaand wel goed de voorwaarden voor een vrije toegang tot Shanghai.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019