Excite

Bijzondere accommodaties in Suriname

Suriname is een beeldschoon en veelzijdig land. Er zijn verschillende aanbieders van rondreizen. Wil je graag lang in Paramaribo blijven, of juist zo snel mogelijk de jungle in? Voor ieder type reiziger is er een perfecte reis te vinden. Om op en top te genieten en je verblijf nog specialer te maken, overnacht je in bijzondere accommodaties.

Meestal start je je reis door Suriname in Paramaribo, de hoofdstad van het land. Kies voor een aangenaam koloniaal verandahotel, zoals hotel AaBéCé of Guesthouse Alberga, en wen in stijl aan je nieuwe omgeving. Hier proef je nog de sfeer van lang vervlogen tijden. Na een aantal dagen is het tijd om er op uit te gaan, op zoek naar bezienswaardigheden en bijzondere plekken om te overnachten.

Tijdens je tocht door de Surinaamse jungle overnacht je in eenzelfde soort huisje als de lokale bevolking. Ze zijn in lokale stijl gebouwd met materialen uit het oerwoud. Het hele dorpje wordt ´s avonds verlicht door olielampen, en luierend in je hangmat heb je een prachtig uitzicht over de rivier.

Als je een strandtype bent, dan kun je een bezoek aan het rivierstrand van Suriname natuurlijk niet overslaan. Met je voeten in het witte zand, en achter je het dichtbegroeide tropische bos, lijkt het net alsof je een azuurblauwe zee hoort ruisen. Overnachten doe je in een sfeervolle cabaña. Sluit de dag ontspannen af, met een drankje op je eigen veranda.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Ahron de Leeuw

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020