Excite

Bijzondere campings in Normandië

Als natuurliefhebber kun je terecht in het departement Manche. Het grootste gedeelte van de Normandische kustlijn ligt in dit departement. Een aanrader is dan ook zeker om met de auto of fiets langs de kust te reizen. Ook het binnenland is prachtig en daar vind je camping Haliotis, meer dan een camping. Zo is er een kleine Japanse tuin, een groot zwembad en je kunt er zelfs boogschieten. De standplaatsen worden door bloemperken en heggen afgescheiden.

In dezelfde regio vind je camping Le Grand Large. Deze camping ligt wel aan de kust en je hebt dan ook direct toegang tot het strand. Je kunt op Le Grand Large van een prachtig landschap genieten, de camping ligt namelijk in een onaangetast duinlandschap. Toch heeft de camping een vlak terrein. Het nadeel van deze duinlocatie is wel dat het dichtstbijzijnde dorp een stukje verder ligt, namelijk op een afstand van zo’n vier kilometer.

Het departement Calvados is ook een fijne bestemming voor je vakantie. Het wordt ook wel beschouwd als het hart van Normandië. Niet alleen vind je hier veel herinneringen aan de landing van de geallieerden uit de Tweede Wereldoorlog, je kunt tegelijkertijd tot rust komen in het kenmerkende landschap van heuvels, appelboomgaarden, bossen en weilanden.

Camping Château de Martragny is in deze regio een echte aanrader. Deze camping is gelegen op het terrein van een 18e-eeuws kasteel. De kampeerplaatsen bevinden zich langs de oprijlaan en rondom het kasteel. Achter het kasteel vind je zelfs een vijver, zwembad en zelfs een tennisbaan. Dat is nog eens een unieke plek om je caravan tijdens een vakantie neer te zetten.

Afbeelding: Flickr, Tams

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020