Excite

Bijzondere huwelijken dankzij aswolk

De aswolk die als gevolg van een vulkaanuitbarsting in IJsland het luchtverkeer op een laag pitje houdt, heeft inmiddels voor een aantal bijzondere huwelijken gezorgd.

Een Slowaaks stel trof het erg goed. Zij verbleven in een hotel in Taiwan en kregen van het hotel hun huwelijk helemaal cadeau. De twee hadden in hun thuisland een huwelijk geregeld, maar konden hier vanwege de sluiting van het Europese luchtruim niet tijdig heen. Ze waren namelijk al zes dagen langer dan gepland op het eiland.

Dat ze hun eigen bruiloft zouden missen was voor het stel zo erg, dat ze ervan moesten huilen. De hotelmanager bood daarop prompt aan om in Taiwan een bruiloft te organiseren. Voor de ceremonie werden wat geestelijken uitgenodigd en ook waren zo’n honderd gasten aanwezig. Veel van de gaten waren Europeanen die eveneens in Taiwan gestrand waren.

Een stelletje uit Australië was iets minder gelukkig; zij zouden naar Engeland vliegen om in de nabijheid van hun familie te trouwen, maar op het moment dat ze in Dubai waren, gooide de aswolk roet in het eten. Ook hier schoot het hotelpersoneel te hulp, maar op een net iets andere manier. De lobby van het hotel werd helemaal opgetuigd en met behulp van een laptop en een projector werd een videoverbinding met Londen gelegd. Via Skype konden de gasten daar de ceremonie volgen.

Afbeelding: Flickr account Easywebsites.ky

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021