Excite

Bijzondere vakantie in Normandië

Normandië is een plek die tot de verbeelding spreekt. Als je hier nog nooit geweest bent, dan is het zeker de moeite waard om hier eens een vakantie te boeken. De plekken bezoeken die door de Noormannen bezocht werden. Zij zijn namelijk verantwoordelijk voor de naam Normandië. Vroeger was Normandië maar een relatief klein gebied. Door de eeuwen heen is dat veranderd: inmiddels wonen er ruim 3,3 miljoen mensen.

De grootste steden in Normandië zijn steden die zeker een bezoek waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan Rouen, Le Havre, Cherbourg, Evreux en Caen. Met name Rouen kent een rijke geschiedenis: de stad is nu de hoofdstad van Haute- Normandie, maar was vroeger de hoofdstad van het hele gebied. In Rouen en in de andere steden vind je nog tal van sporen van het rijke verleden van Normandië.

Natuurlijk leeft de Franse cultuur ook in Normandië erg sterk. Het gebied staat bekend om haar kazen, waaronder de livarot, camembert en pont L’Eveque. Ook appels, cider en calvados zijn bekende regionale producten. De puur Normandische cultuur heeft inmiddels wel plaats gemaakt voor nieuwere dingen. Zo wordt het oude Normandisch – een streektaal – door bijna niemand meer gesproken.

Wie op vakantie wil in Normandië kan zich maar beter goed voorbereiden. Hier is namelijk zoveel te zien, te doen en te beleven, dat je vooraf een goed overzicht moet hebben van wat je wilt doen. Zo voorkom je dat je de leukste dingen mist!

Afbeelding: Flickr account Mosier J

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020