Excite

Bijzondere vakanties en excursies op Kreta

Kreta is een populaire vakantiebestemming, en je kunt natuurlijk gewoon een vliegticket boeken en een hotelkamer reserveren. Er zijn echter ook reizen naar Kreta die wat specialer zijn, en excursies die je vakantie uniek maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wandelvakantie, een jeepsafari of een tour langs de kloosters die het eiland rijk is?

Kreta heeft een prachtige natuur, en daarom worden wandelvakanties op dit eiland steeds geliefder. Onderweg kom je indrukwekkende kloven tegen en je kunt wandelingen maken over de schitterende Lasithi hoogvlakte. Of zoek de rust op, en maak een tocht in de bergen, tussen de authentieke Kretenzer dorpjes waar het lijkt alsof de klok al jaren stilstaat.

Tijdens een jeepsafari op Kreta bezoek je plaatsen waar je anders misschien wel nooit zou komen, omdat ze met veel voertuigen onbereikbaar zijn. Vaak reis je met een groep mensen, en trek je in een aantal jeeps het landschap in. De duur van een jeepsafari verschilt per aanbieder. Je kunt een dag gaan, maar ook kiezen voor een langere tocht. Meestal is een barbecue onderdeel van de excursie, en zelfs eten bij een schaapherder is mogelijk.

Tijdens een tour langs de kloosters op Kreta ontdek je de rijke geschiedenis, de Grieks orthodoxe religie en de kloosters van het eiland. Reizen doe je in een comfortabele touringcar. Omdat je in een groep op pad gaat, onder leiding van een officiële gids, kun je er zeker van zijn dat het zowel een gezellige als een leerzame tour wordt.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Britrob

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020