Excite

Bilbao: meer dan alleen het Guggenheim Museum

Bilbao is een stad in het noorden van Spanje. Het is één van de belangrijkste steden van het Baskenland en erg populair bij toeristen. De stad is zeer geschikt als stedentrip of voor een rondreis door Spanje. Je kunt er veel mooie bezienswaardigheden zien.

De populariteit in Bilbao is vooral te danken aan het Guggenheim museum. Dit museum staat voor de hedendaagse kunst en het is één van de drukst bezochte musea in Spanje. Het museum is niet alleen geliefd vanwege de collectie, maar ook vanwege de bijzondere vorm van het gebouw. Het Palacio de Congresos y de la Música kreeg in 2003 de prijs voor beste congresscentrum. Ook vinden er concerten en operavoorstellingen plaats.

Bilbao heeft ook veel oude gebouwen, zoals Catedral de Santiago uit de veertiende eeuw en La Alhóndiga dat gebouwd is in 1906 en is één van de eerste gebouwen met een plat dak. De Basílica de Begoña is gebouwd in de zestiende eeuw. Het Castillo de Munatones is gebouwd in de middeleeuwse militaire stijl en is tegenwoordig een museum.

In Bilbao vind je veel verschillende musea en je kunt er ook goed winkelen. Tevens zijn er veel eettentjes met speciale Spaanse gerechten. Ook kent de stad genoeg plekken om te overnachten, zoals hotels en hostels.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020