Excite

Binnenkort is een enkele reis Mars te boeken

Positief nieuws over de ruimte is altijd goed. Zeker als het gaat om betaalbare ruimtereizen naar verre planeten. Zoals Mars. Het goede nieuws heeft ons bereikt dat het binnenkort mogelijk is om een enkeltje naar de rode planeet te boeken. Hoe gaaf!

Het is realistisch om te denken dat er binnenkort betaalbare bemande vluchten naar Mars vertrekken. Er is echter wel een probleem. De terugreis zal voorlopig nog onmogelijk zijn. Te moeilijk, te duur, niet haalbaar. Geeft niet, zeggen een hoop vrijwilligers. Zat mensen die alsnog de vlucht naar Mars willen boeken.

Er zijn drie redenen waarom de terugreis te gevaarlijk is. Ten eerste is het veel te duur om de techniek te ontwikkelen. Ten tweede is het gevaarlijk voor de ruimtereizigers, omdat ze niet meer gewend zijn aan de zwaartekracht van aarde. Tot slot zouden ze in potentie gevaarlijke levensvormen mee kunnen nemen.

Voor de reizigers zit er niets anders op dan zich permanent te vestigen op de rode planeet. In een capsule. En dan maar zien te overleven. Veel meer dan een welgemeend 'succes, jongens!' vanaf aarde zit er niet in. Hoe men aan eten dient te komen. Of voldoende zuurstof. Geen idee.

Marsfanaat Arno Wielders ziet het in ieder geval wel zitten. Hij denkt dat er vanaf Mars prima valt te Skypen, MSN-en en sms-en naar aarde. Jup, zolang je in leven blijft, uiteraard. Hoe dan ook, het is nog even wachten tot er daadwerkelijk raketten klaar staan om te vertrekken.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Kevin Dooley

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020