Excite

Bizar hotel in China opent deuren

Slapen in een ruimte van 110 centimeter breed, 110 centimeter hoog en 220 centimeter lang. Dat is ruimschoots kleiner dan een gemiddelde gevangeniscel. Een hotel vol kamers met deze afmetingen lijkt dan ook allerminst een gat in de markt. Toch opende het eerste capsule hotel in China onlangs zijn deuren.

En ja, je moet betalen om er te mogen overnachten. Een tientje per nacht, dan krijg je je eigen piepkleine kamertje om in te slapen. Het hotel bestaat uit lange gangen met aan beide kanten twee rijen 'slaapkamers' boven op elkaar. Je hebt er wel de beschikking over een bed, een LCD-tv en internetaansluiting.

De eigenaar van het futuristische maar vooral vreemde hotel is een Chinees die in Japan heeft gestudeerd. Uiteraard zijn de magnetron-achtige hotelkamers al lang en breed ingeburgerd in Japan, en in een dergelijk hotel kluste de Chinees een beetje bij. Stiekem keek de man de kunst af, en exporteerde het idee naar zijn vaderland.

Of het hotel succesvol wordt valt nog te bezien. De eigenaar is in ieder geval overtuigd van zijn project. In plaats van per nacht kan je de capsules ook per uur boeken. Op die manier hoopt de eigenaar veel klanten van dienst te kunnen zijn en zo een aardige winst te kunnen boeken. De aparte douche- en toiletruimtes zien er overigens keurig uit, dat moet gezegd.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Adam Fletcher

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020