Excite

Blankenberge wil concurreren met vakantielanden

Blankenberge is toe aan een flinke vernieuwingsslag. Als die niet wordt geslagen, dan is de kans klein dat de badplaats kan concurreren met de zuidelijke vakantiebestemmingen en dat is nu juist de bedoeling. Daarom staan er een aantal belangrijke wijzigingen op stapel, waaronder een drankverkoop op het strand die in 2011 van start zal gaan.

Blankenberge staat vooral bekend om haar grote strand, maar aan de strandinfrastructuur kan wel wat verbeterd worden. Die boodschap klinkt al langer uit verschillende hoeken. Ook badgasten menen dat er best het een en ander verbeterd kan worden aan Blankenberge, om het echt een vakantieplaats van formaat te maken. Het stadsbestuur zet zich daarom in voor veranderingen. Ook een aansluiting op het elektriciteits-, water- en rioleringsnet hoort daarbij. Voor uitbaters, zodat ze hun gasten nog meer gemak kunnen bieden.

Het is de bedoeling dat ook de stranduitbaters mee gaan betalen aan de vernieuwingen in Blankenberge. Een mooi middel om hen over de streep te trekken, is de drankverkoop op het strand. Het enige nadeel: er mag hiervoor geen reclame worden gemaakt.

Over die drankverkoop heerst in zowel Blankenberge als in andere badplaatsen al heel lang discussie. De belastingen op het strand liggen lager, waardoor ook de prijzen voor drank lager kunnen worden gezet. Voor de horeca achter het strand is dit oneerlijke concurrentie. Overtredingen worden daarom in ieder geval nog steeds scherp in de gaten gehouden.

Afbeelding: Flickr account Wolfgang Staudt

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020