Excite

Bloemencorso trekt miljoenenpubliek

Het 62e Bloemencorso van de bloemenstreek was afgelopen zaterdag een groot succes. Er stond een miljoenenpubliek langs de route van Noordwijk tot Haarlem. De enorme belangstelling is waarschijnlijk te danken aan de gunstige weersomstandigheden en het thema Beroemde Boeken.

Er waren maar liefst zeventien praalwagens, die allemaal gebouwd waren in het thema Beroemde Boeken. Omdat er zoveel uitzonderlijke kleuren hyacinten waren op voorhand, was het gemakkelijk om er kleurrijke wagens van te maken. De hyacinten waren daarnaast aangevuld met tulpen. Overal langs de route stonden mensen om te genieten van de pracht en praal. Er was daarnaast een speciaal kindercorso, dat voorafging aan het grote corso. Praalwagen 'De laatste der Mohikanen' van Konica Minolta Business Solutions Nederland BV was uitgeroepen tot mooiste praalwagen van dit jaar. De praalwagen had heel wat blikvangers, zoals de kleurrijke indianentooi en de totem achterop de wagen. Het jongere publiek was vooral te spreken over de wagens met voor hen bekende thema’s, zoals 'Jip en Janneke' van het IBC en 'Nijntje's Droom' van Rabobank.

De ontwerpers van de praalwagens zijn al een heel jaar bezig met ontwerpen en bouwen. Voor hen is het corso het hoogtepunt van een jaar lang hard werken. Met het groot aantal bezoekers dat dit jaar aanwezig was, was het zeker voor alle medewerkers een hoogtepunt te noemen.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020