Excite

Boeiende vakantiebestemmingen in Turkije

Turkije grenst aan Bulgarije, Griekenland, Georgië, Armenië, Azerbeidzjan, Iran, Irak en Syrië. Op sommige plekken in het land kun je eilanden van Griekenland in de zee zien. Er zijn vaak ook excursies mogelijk naar deze eilanden.

Turkije kan er sprookjesachtig uitzien. Er zijn immense steden waar allerlei moskeeën en tempels te zien zijn. De steden krijgen hierdoor een heel uniek uiterlijk. Ga bijvoorbeeld naar hoofdstad Ankara en ontdek hoe anders de cultuur in Turkije werkelijk is dan die van ons. In Istanbul kun je het verschil helemaal goed zien. Deze stad ligt namelijk gedeeltelijk in Europa en gedeeltelijk in Azië. In de stad zie je dan ook goed wat typisch Azië en wat typisch Europa is. Je zult je ogen uitkijken.

Turkije heeft veel goedkope badplaatsen en deze zijn vooral erg in trek bij de toeristen. Denk bijvoorbeeld aan Alanya, Bodrum en Marmaris. Er zijn veel hotels bij deze badplaatsen te vinden en iedere badplaats heeft zo zijn eigen, unieke charmes. Je kunt natuurlijk overal lekker in de zon liggen en genieten van het heerlijke weer.

In Turkije is ook nog veel natuur te vinden, dus natuurliefhebbers kunnen er ook goed terecht. Er zijn rotsachtige omgevingen en je hebt zelfs woestijnachtige plaatsen. De flora en fauna in Turkije is ook zeker de moeite waard en er zijn veel mogelijkheden om te wandelen.

Afbeelding: Flickr account brewbooks

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020