Excite

Boek een hotel in Deventer

Als je zin hebt in een uitje binnen Nederland, maar toch wilt genieten van een heel ander zicht dan je normaal gesproken gewend bent, dan is een hotel in Deventer boeken misschien wel iets voor je. Deventer is op zich een bekende stad, maar komt toch maar zelden naar voren als vakantiebestemming. En dat is jammer, want Deventer heeft zowel haar inwoners als vakantiegangers toch écht wel wat te bieden.

Het meest opvallende onderdeel van Deventer is toch wel haar monumentale centrum. Midden in de stad vind je de Brink, een marktplein dat voorzien is van bomen en terrassen. Het is een echt middelpunt en tegelijkertijd ook nog eens het grootste stadsplein in Nederland. Aan de Brink vind je tal van monumentale panden. De Waag is het meest opvallende pand aan dit plein. Dit gebouw werd al in 1528 neergezet en is inmiddels in gebruik als Historisch Museum.

Ook opvallend is de Wilhelminafontein. Die werd ter ere van de kroning van Wilhelmina midden op het plein geplaatst. Andere mooie bezienswaardigheden zijn de verschillende kerken in Deventer, waaronder de Oude Mariakerk, die al in de 13e eeuw gebouwd werd. Deze kerk is overigens niet helemaal meer intact en als je hem wilt bezoeken, dan zul je echt even moeten zoeken.

Als je een hotel boekt in Deventer, kies dan voor een hotel in het centrum. Dan zit je lekker dicht bij het gezellige stadsleven en ben je binnen een mum van tijd bij alle monumenten!

Afbeelding: Flickr account FaceMePLS

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020