Excite

Boek een Stockholm vlucht naar het inspirerende Zweden

Kies deze zomer voor iets anders en boek een Stockholm vlucht, de hoofdstad van het Scandinavische Zweden. Met name rond deze tijd zijn er veel aanbiedingen voor vluchten naar Stockholm. Stockholm is niet een vanzelfsprekende vakantie om voor te kiezen in de zomer. Toch is de Zweedse hoofdstad zeker de moeite waard om te bezoeken.

Venetië van het Noorden

Zweden is het land van ABBA en wordt steeds meer bekend door de vele Zweedse literatuur dat meer te vinden is in de boekenwinkels. Door de Zweedse schrijvers worden we steeds meer geboeid door de Zweedse cultuur, bouwwerken, natuur en samenleving. Voor een eerste kennismaking met Zweden is Stockholm een goede plek om op vakantie te gaan.

Stockholm bevat vele wateren en wordt daarom ook het “Venetië van het Noorden” genoemd. Vanwege de vele wateren ligt de stad op veertien bruggen. Hoewel Stockholm in het noorden van Europa ligt, kan je daar ook een warme zomer verwachten van gemiddeld 25 graden. Toeristische bezienswaardigheden in Stockholm zijn het Vasamuseum, het Stadhuis, Stockholms Slot (het koninklijk paleis) en de Vikingennederzetting Brika.

Go Stockholm

Een vliegticket naar Stockholm is heel makkelijk geboekt. De vraag naar vluchten richting Stockholm is niet zo groot als een vlucht naar een van de zuidelijke steden in Europa. Dit wil echter niet zeggen dat er geen aanbiedingen zijn voor vluchten naar Stockholm. Organisaties en websites waar je terecht kan voor Stockholm vlucht zijn www.cheaptickets.nl, www.vliegwinkel.nl en www.bcstraveldirect.nl. Cheaptickets en Vliegwinkel tonen op dit moment aanbiedingen voor een reis naar Stockholm. Dit zijn zeker niet de enige organisaties die tickets naar Stockholm aanbiedingen. Zoek op internet op 'Stockholm vlucht' en je vindt diverse links voor de goedkope aanbiedingen naar Stockholm.

Vluchtprijzen

De prijzen hangen af van de vliegmaatschappij, directe of niet directe vlucht, reisduur en eventuele extra toeslagen van de betreffende vliegvelden. Vliegmaatschappijen die naar Stockholm vliegen zijn onder meer KLM, Finnair, Lufthansa, SAS, Air France en Air Baltic. Voor een vliegticket met een van deze luchtvaartmaatschappijen zul je al snel boven de 100-150 euro uitkomen voor een ticket.

Low cost maatschappij Ryanair vliegt ook op Stockholm, zij het niet op de grootste, nationale luchthaven van Zweden zoals dat wel meer het geval is bij low cost vliegmaatschappijen. Een vliegticket heen en terug kan dan al vanaf een prijs van ongeveer 70 euro. Een afweging tussen reistijd en -comfort aan de ene en prijs aan de andere kant, zal bepalen welke maatschappij het meest geschikt is voor je.

Een Stockholm vlucht is zeker een aanrader voor een originele vakantie in het noorden van Europa.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020