Excite

Boek een vliegticket naar sprookjesachtig Moskou

Moskou is de hoofdstad en tevens grootste stad van Rusland. Als je een vliegticket naar Rusland boekt, dan ga je een bijzonder verblijf tegemoet in een dynamische stad. Stem je vakantie af op de nieuwjaarsviering in januari, of ga in mei en beleef de overwinningsparades. Wil je de Kremlin Cup in oktober meemaken, zorg er dan voor dat je je vliegticket ruim van tevoren boekt.

De winters in Moskou kunnen met een gemiddelde temperatuur van 11 graden onder Celsius behoorlijk streng zijn. Toch wordt het pas echt koud in januari en februari. In de zomermaanden lopen de temperaturen op tot 30 graden Celsius, en woeden er regelmatig hevige zomerse stormen in de stad, die echter een welkome manier zijn om de luchtvochtigheid te beheersen.

Misschien spreekt warm weer je meer aan, maar bedenk wel dat Moskou in de winter op zijn mooist is: een sprookjesachtig en wit landschap straalt je tegemoet. Als je voor warme laarzen, een dikke jas en een goede muts zorgt is het absoluut de moeite waard om de ijzige kou te trotseren.

Vlieg je vanaf Schiphol naar Moskou, dan kom je aan op Sheremetyeyo International Airport. Deze op één na grootste luchthaven van Rusland verwelkomt ieder halfjaar ruim tien miljoen passagiers, en ligt op ongeveer 30 kilometer van de hoofdstad. Met de trein reis je binnen een uur verder naar Moskou.

Er zijn verschillende grote luchtvaartmaatschappijen die vanaf Schiphol vliegreizen verzorgen naar Moskou. Houd er bij het boeken van een ticket en accommodatie wel rekening mee dat je soms een tussenstop moet maken in bijvoorbeeld Parijs.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Argenberg

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020