Excite

Boek eens een vliegticket naar Athene

Athene is duizenden jaren oud. Het was het centrum van de Griekse Oudheid. Daar is tegenwoordig nog veel van te zien, onder andere op de Akropolis. Deze berg trekt veel toeristen. Van de vroegere tempels, gewijd aan de Griekse goden, is nog steeds veel te zien. De bekendste tempel was het Parthenon, gewijd aan de godin Athena die de stad Athene haar naam gaf.

Athene heeft echter meer dan alleen overblijfselen uit de Griekse oudheid. Er zijn ook Byzantijnse, en middeleeuwse in de stad te bewonderen. Ondanks dat Athene een grote stad is, zijn er toch kleine, smalle straatjes waar het leven een stuk rustiger is. In deze straten die zich voornamelijk bevinden in de wijk Plaka, de oudste wijk van Athene, zijn veel restaurants, cafés en souvenirswinkels. Daarnaast kent Athene een bruisend en gevarieerd uitgaansleven.

De makkelijkste manier om naar Athene te gaan is met het vliegveld. Op ongeveer 25 kilometer van de stad ligt het nieuwe Eleftherios Venizelos International Airport. Vanaf de luchthaven is er een directe metroverbinding naar hartje Athene. Een vlucht vanaf Brussel of Amsterdam naar Athene duurt maar drie uur en er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten naar de Griekse hoofdstad aanbieden.

Zo vliegen KLM en Transavia allebei met directe vluchten naar Athene. De goedkopere luchtvaartmaatschappijen hebben vanuit Nederland geen directe vluchten naar Athene. Vanuit Brussel of bijvoorbeeld Weeze in Duitsland zijn er prijsvechters die een vlucht naar Athene aanbieden. Een andere mogelijkheid is om bijvoorbeeld met een tussenstop te vliegen, zodat je toch vanuit Nederland gebruik kan maken van een goedkope luchtvaartmaatschappij.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Bobby H

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021