Excite

Boek goedkope vliegtickets naar Moskou

Voor veel Nederlanders ligt een tripje naar Rusland niet voor de hand. Als je zegt dat je vliegtickets naar Moskou hebt geboekt, zul je ongetwijfeld helemaal met een aantal vragende blikken te maken krijgen. Dat is vooral te danken aan de onbekendheid met Moskou. Veel mensen weten maar weinig van de stad, of van het land, en hebben nog een wat vooroorlogs beeld van Rusland. Jammer, want Rusland is ontzettend mooi en Moskou is daar het lichtende bewijs van.

Moskou is de allergrootste stad van Rusland. De stad ligt op een hoogte van 156 meter en wordt doorkruist door de rivier de Moskva. Verder stromen er nog tientallen kleine rivieren door de stad. Volgens onofficiële tellingen wonen er in Moskou ongeveer even veel mensen als in Nederland: het is hiermee in iedere vorm een enorme stad. De oppervlakte van het stadsgebied is bijna 1100 vierkante kilometer, maar een derde hiervan is groengebied.

Natuurlijk heeft Moskou heel veel bezienswaardigheden. Als je hier naar toe gaat, kun je je in ieder geval vast verheugen op een bezoek aan het Rode Plein, het Mausoleum van Lenin, het Kremlin en natuurlijk het GUM. Ook erg bijzonder is de Pokrovkathedraal, bij velen bekend als de kleurrijke st. Basiliuskathedraal. Ook het Wapenmuseum, de Zeven Zusters en de Dierentuin van Moskou zijn zeker een bezoekje waard. Ben je meer van het uitgaan? Ook dan kom je in Moskou meer dan aan je trekken. Veel Russische miljonairs zijn vaste bezoekers van de clubs in Moskou. Denk er wel aan dat de prijzen voor het nachtleven hier hoog liggen. Een beetje extra sparen kan dus geen kwaad!

Afbeelding: Flickr account AlphaTangoBravo

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021