Excite

Boek goedkope vliegtickets naar Palermo

Palermo is de hoofdstad van het Italiaanse eiland Sicilië. Het ligt aan de noordkust van het eiland, in de bal die de spreekwoordelijke Italiaanse laars weg schopt. Middenin de Middellandse Zee dus. Dat betekent heerlijk weer en een prachtige zee. Tel daar de rijke historie, cultuur en architectuur van de stad bij op en je wil er nooit meer weg.

Vanaf Schiphol ben je in ongeveer drie uur in Palermo. In het hoogseizoen bieden de grote vliegtuigmaatschappijen als KLM, Lufthansa en Alitalia retourtickets aan vanaf €350. Je kunt dan overstappen in Rome of Milaan. Directe vluchten naar Palermo zijn in de zomerperiode te vinden bij Thomas Cook of Transavia.

Vergeet niet de prijzen van alle aanbieders én vliegvelden te vergelijken. Een vlucht van Frankfurt naar Palermo in dezelfde periode met Alitalia levert al gauw €100 tot €200 voordeel op!

Wanneer je aankomt op vliegveld Falcone e Borsselino, één van de drukste vliegvelden in Italië, word je gelijk geconfronteerd met een interessant stukje geschiedenis. Het vliegveld is namelijk vernoemd naar twee rechters die optraden tegen de maffia en dat met de dood moesten bekopen; Giovanni Falcone en Paolo Borsellino. Palermo is dan ook een levensgroot maffiamuseum. Maar wees gerust, de Siciliaanse overheid heeft de afgelopen decennia flink opgetreden tegen de maffia. Palermo is een uitstekende vakantiebestemming!

Afbeelding: Flickr, gebruiker scalleja

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020