Excite

Boek je hotel in Bangkok

Bangkok is een wereldstad van formaat. Deze metropool heeft onder de bevolking een heel bijzondere naam, die bestaat uit een zin van zestien woorden. ‘Stad der engelen’ is het begin van de zin, en dat zegt al iets over de lofzang die de zin eigenlijk is. De naam Bangkok bestaat uit twee woorden: bang en makok. Deze betekenen samen ‘plaats van olijfpruimen’. Divers? Ja, dat is Bangkok zeker!

Door heel Bangkok vind je markten en winkelstraten. Onder andere in Silom, Bang Lamphu en bij Siam Square vind je prachtige winkelcentra. Dagexcursies vanuit Bangkok zijn er ook in overvloed. Bezoek de drijvende markt, volg een wandel- of fietsroute door de stad of kom naar het Grand Palace (grote paleis). Er is zo veel te ontdekken dat je voor een bezoek aan Bangkok het liefst minimaal een week uittrekt.

Bangkok heeft wat hotels betreft een meer dan uitgebreid aanbod. Dit aanbod varieert van luxehotels (vier en vijf sterren) tot pensions. Moderne wijken als Ploenchit en Chitlom bieden je de luxeappartementen en –hotels. Silom heeft voornamelijk zakenhotels. De wijk Banglampoo (Khao San Road) heeft een groot aanbod in goedkope hotels. Bovendien kun je vanuit de hotels hier naar de goed betaalbare eetgelegenheden en souvenirwinkels.

De goedkoopste hotels zijn vijf euro per nacht. Let wel: je hebt een kamer zonder ramen en de hygiëne is niet altijd even goed. Voor tien euro heb je al een kamer met airconditioning, douche en toilet. Met deze vanaf-prijzen is elk bezoek aan Bangkok goed te doen, zelfs voor de meest bewuste budgetreiziger. Kom dus ook naar Bangkok en boek binnenkort je hotel!

Afbeelding: Flickr, Swami Stream

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020