Excite

Boek je hotel in Boedapest

Zoals gezegd loopt de rivier de Donau door het centrum van Boedapest. Aan de linkerzijde hiervan heb je het heuvelachtige Boeda, aan de andere kant het vlakke Pest. Beide stadsdelen hebben hun eigen bijzonderheden en monumenten en beide zijn ze zeker de moeite van een bezoek waard. Middels een kettingbrug kun je van de ene naar de andere zijde van de Donau.

In het midden van de Donau, precies tussen Boeda en Pest, ligt bovendien nog een eiland. Margaretha-eiland is twee kilometer lang en niet toegankelijk voor auto’s. Je vindt het tussen de Árpád- en de Margitbrug. De meeste toeristen bezoeken het eiland om zijn thermale water en de twee zwembaden, waarvan één wordt gebruikt voor sportwedstrijden.

Boedapest heeft een groot aanbod hotels. Wil je dus blijven slapen in deze bijzondere Hongaarse stad, dan heb je keuze genoeg. Hotels variëren van twee- tot vijfsterrenhotels. Zo heb je Hotel Rila, een tweesterrenhotel vlak bij het centrum van Boedapest, in een rustig groen gebied. In de hoogste categorie valt het Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge, in hartje centrum in Pest. Je kijkt er uit op de Kettingbrug en de Burcht.

Tussen deze twee uitersten in zijn er nog meer dan vijftig hotels te vinden. Bepaal vooraf in welk deel van de stad je het liefst wil slapen. Sowieso geldt: hoe meer uit het centrum, hoe minder je betaalt. Let ook goed op aanbiedingen. Verder loont het om buiten het hoogseizoen naar Boedapest te gaan, omdat dit aanzienlijk in de prijs kan schelen. Zo haal je straks alles uit je bezoek aan Boedapest!

Afbeelding: Flickr, Michiel2005

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020