Excite

Boek je vlucht naar Athene

‘Athina’, zo noemen de inwoners van Athene hun stad. Als je hier alle bezienswaardigheden langs wil gaan, kost dit je minder moeite dan waar dan ook. Alles is namelijk op relatief korte afstand van elkaar gelegen. Een paar hoogtepunten: de Akropolis, de traditionele wijken Plake en Monastiraki, de Oude Markt, het Romeinse forum en het oud-Olympisch stadon waar in 1896 de eerste moderne Olympische Spelen werden gehouden.

Vanaf Amsterdam vlieg je al vanaf 150 euro naar Athene. Dagelijks vertrekken er vluchten vanaf Schiphol, onder andere van Olympic Airways en KLM. ’s Zomers zijn er ook veel prijsvechters actief, en er vliegen in het hoogseizoen veel chartervluchten naar Athene. Deze vliegen ook vanaf de kleinere luchthavens. Je kunt dus met name in de zomer uitgebreid kiezen.

Vanaf Amsterdam of andere luchthavens in de Benelux vlieg je ongeveer in drie uur naar hoofdstad Athene. Hier kom je aan op een nieuwe, hypermoderne luchthaven. Athens Eleftherios Venizelos International Airport ligt ten zuidoosten van de stad, op zo’n dertig kilometer afstand. Er is een uitstekende en snelle spoorverbinding naar het centrum. Deze is in 2004 in gebruik genomen.

Ben je eenmaal aangekomen in Athene, dan kun je dus gebruikmaken van de spoorverbinding naar het centrum. Een andere mogelijkheid om naar je eindbestemming te komen is de taxi. De taxi’s in Athene zijn geel, en er zijn bij de luchthaven altijd voldoende aanwezig. Zorg altijd dat een taxichauffeur zijn meter gebruikt. Je betaalt over het algemeen weinig voor een taxirit.

Afbeelding: Flickr, dennis and aimee jonez

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021