Excite

Boek lekkere hotels in Dublin

Ierland staat bekend als één van de duurdere Europese landen, maar dat is zeker geen reden om het land maar helemaal te mijden. Sterker nog; we zouden een verblijf in één van die prachtige hotels in Dublin juist van harte aanbevelen. Waarom? Omdat de stad een rijke historie kent en tegelijkertijd ook nog eens ontzettend trendy is. De perfecte ingrediënten voor een geweldige tijd!

Dublin is de hoofdstad van Ierland en in dit geval betekent dat ook dat hier heel veel te beleven is. De stad ligt aan de oostkust van het eiland en is in omstreeks 988 door de Vikingen gesticht. Door de jaren heen is het uitgegroeid tot een levendige metropool met maar liefst een miljoen inwoners. Dat aantal roeit op het moment nog dagelijks. Het meest bekende exportproduct van Dublin is toch wel popgroep U2. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je in de stad regelmatig verwijzingen naar de band terugvindt.

Niet veel minder bekend zijn de schrijvers en dichters die hier vandaan komen. William Butler Yeats, James Joyce en Oscar Wilde, om maar even een paar namen te noemen. En wist je dat Bram Stoker voor zijn boek Dracula inspiratie heeft opgedaan in één van de wijken in Dublin?

Als je een hotel boekt in deze prachtige stad, dan krijg je natuurlijk volop de kans om de stad van dichtbij te bekijken. Kies verstandig en zorg ervoor dat je een hotel in het centrum boekt, of dichtbij openbaar vervoer. Op die manier ben je flexibel en kun je het maximale uit je bezoek halen!

Afbeelding: Flickr account Visentico/Sento

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020