Excite

Bommeldingen in Parijs en Athene

In Parijs is een bommelding gedaan. Er was een anoniem telefoontje gepleegd, waarin werd gezegd dat er een bom bij de Eiffeltoren was die om 17.00 uur af zou gaan. Uit voorzorgsmaatregelen is de Eiffeltoren enige tijd ontruimd geweest. Ruim vierduizend mensen moesten hierdoor het plein bij de Eiffeltoren verlaten. Er is een pakketje gevonden onder de Eiffeltoren, maar na onderzoek bleek dit pakketje onschadelijk te zijn. De mensen mochten daarna weer terug naar de Eiffeltoren. In februari is de Eiffeltoren ook al ontruimd. Ook toen moesten de toeristen het plein verlaten.

Niet alleen in Parijs is een bommelding geweest, maar ook in de Griekse hoofdstad Athene. Daar is een bommelding gedaan. De politie kreeg een anonieme waarschuwing via de telefoon. Er is ook werkelijk een bom gevonden en wel bij het belastingkantoor. De bom is onschadelijk gemaakt. Het is onduidelijk om wat voor een soort explosief het ging. In Athene vinden ook geregeld bomaanslagen plaats. Er is een extreemlinkse anarchistische groepering die vaker bommen heeft geplaatst. Het is alleen niet duidelijk of zij ook nu te maken hebben met de bom.

Zowel in Parijs als Athene is de rust weer teruggekeerd. Het is onduidelijk of de beide bommeldingen met elkaar te maken hebben. Wel zijn beide landen al vaker doelwit geweest van bommeldingen. Het kan dus ook te maken hebben met toeval.

Afbeelding: Flickr account russeljsmith

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021